Aktivitetsplan

2023

Årsmöte –

Labrador Skaraborgs årsmöte den 11 februari kl.13.00 på SLU i Skara, Smedjan Gråbrödragatan 7. Vi kommer då börja med en föreläsning där vi bjudit in SLU-forskaren Therese Rehn. Hon forskar om interaktioner mellan människa och djur, framför allt inom hund och katt. Hon är också projektledare för en svensk studie, Mitt liv med hund.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar följt av prisutdelning för 2022 års hundar och championat.

Har du en hund som under 2022 blivit champion i någon av alla grenar, anmäl till labricaskennel@gmail.com innan 25/1 så finns pris att hämta på årsmötet.

Det kommer bjudas på kaffe och semla.

Välkomna!

Regionträff & Labradorfullmäktige

Regionträff 2023 och Labradorfullmäktige 2023 kommer hållas 18 – 19 mars, Upplands Väsby

Viltspårskurs

Nybörjarkurs för dig och din hund i viltspår kommer att hållas på två platser i Skaraborg, Falköping (6 platser) & Skövde (8 platser).

Kursen är på 6 gånger till en kostnad av 600 kronor.

Kursstart: april (Lite väderberoende) Falköping helgdag och Skövde veckokväll.

Efter avslutad kurs finns det möjlighet att gå anlagsprov för dem som så önskar.
Anmälan via hemsidans anmälningsformulär senast 20 mars.

För upplysningar: Skövde, Lotta mejl: labricaskennel@gmail.com el Falköping, Inger F mejl: inger.highstones@hotmail.com

Nybörjarkurs apportering

Vi kommer att gå igenom grunderna för jaktlydnad och apportering. Inga förkunskaper krävs men din hund bör ha god grundlydnad och komma på inkallning. Plats: Skövde och Vara. Kostnad 600 kronor.

När: 25/3, 1/4, 15/4, 22/4, 29/4 och 13/5    Info: Inger Brissman, mejl: inger.brissman@telia.com

Anmälan via hemsidans anmälningsformulär.

Valpkurs (4-9mån) samt Grundkurs (9 mån-) vår samt höst

Vi tränar kontakt, följsamhet, stadga, inkallning, spår mm. Grundläggande nivå för de små (3–9 mån) och fortsättning för de större hundarna (9 mån -). Datum: 16/4, 22/4, 29/4, 6/5, 13/5 och 20/5 kl.: 10.00 – 11.45. Start höst: 9/9 Plats är i Skövde. Kostnad 600 kronor. Instruktör: Lotta Larsson, Inger Aamodt och Jane Geismar. Webbanmälan & betalning senast 10/4 för vårens kurs och 31/8 för höstens kurs. Efter avslutad kurs kommer tillfälle att ges där vi går igenom grunderna för jaktlydnad.  För upplysningar Lotta mejl: labricaskennel@gmail.com Anmälan på hemsidans anmälnings formulär.

BPH – Beteende och personlighetsbeskrivning

Kommer boka ett tillfälle under våren för Labrador Skaraborg till BPH i Håkantorp, Vara, Skaraborgs kennelklubb. Mer info kommer om detta på hemsida och facebook.

Kurs – Den gamla hunden

För hunden som fyllt sju år. Under fyra tillfällen träffas vi och får mer kunskap kring vad som sker när vår vän åldras och bra saker att tänka på. Teori blandat med praktiska övningar såsom massage, muskelbyggnad och nosövningar. Instruktör Lotta Larsson, plats Skövde, För upplysning: labricaskennel@gmail,com, Anmäl på hemsidans anmälningsformulär. Start 11/6, 17/6, 25/6 och 1/7. Kostnad: 500 kronor.

Ringträning

Tisdagen den 6/6 håller vi ringträning för alla som vill träna lite inför sommarens alla utställningar. Ingen anmälan, bara att komma med din hund. Ta med gott belöningsgodis.

KL: 11.00 Karstorps friluftsområde, Skövde För upplysning: Lotta, labricaskennel@gmail.com

TEMA TRÄNING och KM NOSEWORK

Den 12 mars och den 21 maj kommer det anordnas träningstillfällen i nosework på Hassle Säby. Håll koll på hemsidan och facebook, mer info kommer där.

Till hösten anordnar vi KM i nosework.

Viltspårs – KM

Årets viltspårs–KM kommer att gå av stapeln i slutet av augusti, mer info kommer på hemsidan och fb. Officiella Öppenklasspår, runt om i Skaraborg, som betalas till domaren på plats. Efteråt gemensam fika, prisutdelning med korning av årets mästare.  Anmälningsavgift 50 kronor som betalas in på klubbens konto. Anmälan och betalning innan 12 augusti. För info Inger mejl: iaamodt@hotmail.com

Inofficiell utställning

Söndagen den 17/9 bjuder Labrador Skaraborg in till inofficiell utställning för alla retrieverraser. Plats:  och Domare: Mer info kommer….

Klassindelning

valpklass 1 (4–6 mån)

valpklass 2 (6–9 mån)

juniorklass (9–15 mån)

unghundsklass (15–24 mån)

jaktklass (från 15 mån, lägst 3:e pris vid officiellt jaktprov för

retriever)

öppen klass (från 24 mån)

championklass (SE UCh, SE U(U)Ch eller annan av SKK godkänd nationell utställningschampion)

veteranklass 1 (7–10 år)

veteranklass 2 (från 10 år)

Hunden deltar i klass efter den ålder hunden har på utställningsdagen. Hund som är utställningschampion får endast delta i championklass alternativt om den uppnått rätt ålder veteranklass 1 eller veteranklass 2

Samtliga klasser kostar 200: – utom Veteranklass 1 och 2 som är gratis

Anmälan via webbanmälan på hemsidan samt betalning senast den 30/8, Pg: 33 19 04-3 skriv namn samt hundens regnr

För upplysning: Lotta, labricaskennel@gmail.com Tlf: 0736–815424

Glöggpromenad

Året avslutas med en gemensam julpromenad runt Karstorpssjön den 3/12, kl.: 11.00.  Efter detta värmer vi oss med glögg och tilltugg och har lite julklappsutdelning.

——————————————————————————–

Kurserna är i första hand till för medlemmar i Labrador Skaraborg. I mån av plats är även andra deltagare välkomna på våra kurser men då till en förhöjd kursavgift med 100 kronor.

Kursavgifter betalas till pg 33 19 04 – 3, ange namn och vad betalningen avser.

Håll utkik på facebook och vår hemsida för mer aktiviteter

Välkomna att vara med på våra aktiviteter!