Aktivitetsplan

2023

Valpkurs (4-9mån) samt Grundkurs (9 mån-) höst

Vi tränar kontakt, följsamhet, stadga, inkallning, spår mm. Grundläggande nivå för de små (3–9 mån) och fortsättning för de större hundarna (9 mån -). Start: 9 september- Plats är i Skövde. Kostnad 600 kronor. Instruktör: Lotta Larsson, Inger Aamodt och Jane Geismar. Webbanmälan & betalning senast 31 augusti. Efter avslutad kurs kommer tillfälle att ges där vi går igenom grunderna för jaktlydnad.  För upplysningar Lotta mejl: labricaskennel@gmail.com Anmälan på hemsidans anmälningsformulär.

Skaraborgsmästaren i jakt kommer att tilldelas den som startat och uppnått bäst resultat på B-prov under 2023. Därför vill vi gärna att ni skickar in de resultat ni får på B-prov till jakt@labradorskaraborg.com. Priset till årets Skaraborgsmästare i jakt kommer att delas ut på årsmötet 2024.

BPH – Beteende och personlighetsbeskrivning

Tillfälle kommer att bokas i höst för Labrador Skaraborg till BPH i Håkantorp, Vara, Skaraborgs kennelklubb. Mer info kommer om detta på hemsida och facebook.

Kurs – Den gamla hunden

För hunden som fyllt sju år. Under fyra tillfällen träffas vi och får mer kunskap kring vad som sker när vår vän åldras och bra saker att tänka på. Teori blandat med praktiska övningar såsom massage, muskelbyggnad och nosövningar. Instruktör Lotta Larsson, plats Skövde, För upplysning: labricaskennel@gmail,com, Anmäl på hemsidans anmälningsformulär. Start hösten 2023. Kostnad: 500 kronor.

Ringträning

Tisdagen den 6/6 håller vi ringträning för alla som vill träna lite inför sommarens alla utställningar. Ingen anmälan, bara att komma med din hund. Ta med gott belöningsgodis.

KL: 11.00 Karstorps friluftsområde, Skövde För upplysning: Lotta, labricaskennel@gmail.com

TEMA TRÄNING och KM NOSEWORK

Den  21 maj kommer det anordnas träningstillfällen i Nosework på Hassle Säby. Håll koll på hemsidan och facebook, mer info kommer där.

Till hösten anordnar vi KM i nosework.

Viltspårs – KM

Officiella Öppenklasspår genomförs under vecka 29 runt om i Skaraborg. Domaravgift betalas till domaren på plats. Den 27 augusti samlas vi för gemensamt fika, prisutdelning och korning av årets mästare.  Anmälningsavgiften är 50 kronor som betalas in på klubbens konto pg 33 19 04-3. Anmälan och betalning ska ske innan 12 augusti. För info Inger mejl: iaamodt@hotmail.com

Inofficiell utställning

Söndagen den 17/9 bjuder Labrador Skaraborg in till inofficiell utställning för alla retrieverraser. Plats:  och Domare: Mer info kommer….

Klassindelning

valpklass 1 (4–6 mån)

valpklass 2 (6–9 mån)

juniorklass (9–15 mån)

unghundsklass (15–24 mån)

jaktklass (från 15 mån, lägst 3:e pris vid officiellt jaktprov för

retriever)

öppen klass (från 24 mån)

championklass (SE UCh, SE U(U)Ch eller annan av SKK godkänd nationell utställningschampion)

veteranklass 1 (7–10 år)

veteranklass 2 (från 10 år)

Hunden deltar i klass efter den ålder hunden har på utställningsdagen. Hund som är utställningschampion får endast delta i championklass alternativt om den uppnått rätt ålder veteranklass 1 eller veteranklass 2

Samtliga klasser kostar 200: – utom Veteranklass 1 och 2 som är gratis

Anmälan via webbanmälan på hemsidan samt betalning senast den 30/8, Pg: 33 19 04-3 skriv namn samt hundens regnr

För upplysning: Lotta, labricaskennel@gmail.com Tlf: 0736–815424

Glöggpromenad

Året avslutas med en gemensam julpromenad runt Karstorpssjön den 3/12, kl.: 11.00.  Efter detta värmer vi oss med glögg och tilltugg och har lite julklappsutdelning.

——————————————————————————–

Kurserna är i första hand till för medlemmar i Labrador Skaraborg. I mån av plats är även andra deltagare välkomna på våra kurser men då till en förhöjd kursavgift med 100 kronor.

Kursavgifter betalas till pg 33 19 04 – 3, ange namn och vad betalningen avser.

Håll utkik på facebook och vår hemsida för mer aktiviteter

Välkomna att vara med på våra aktiviteter!